Avd. 51 Sydöstra Sverige

Välkommen till Sydöstra Sveriges Transportarbetarefackförening, eller som vi i dagligt tal kallas Transport avd 51. Avdelningsgränsen sträcker sig från Kristianstad, över Blekinge, Kronoberg och Kalmar upp till Oskarshamn.

Nyheter

Läs mer om Medlemsutbildning för dig!

Medlemsutbildning för dig!

Utbildningen är skapad för att du ska lära känna oss på avdelningen, veta vad som ingår i ditt medlemskap samt förstå dina rättigheter på arbetsplatse…

Nyhet 02 nov 2022
Läs mer om Avtalsråd

Avtalsråd

Nu kör avtalsrörelsen igång. Löner och scheman, kommer tillsammans med många andra punkter, att diskuteras.

Nyhet 13 sep 2022
Läs mer om Kalmar - exklusiv medlemsutbildning!

Kalmar - exklusiv medlemsutbildning!

Utbildningen är skapad för att du ska lära känna oss på avdelningen, veta vad som ingår i ditt medlemskap samt förstå dina rättigheter på arbetsplatse…

Händelse 14 dec 2022

Hur ser avdelningen ut?

Avdelningen är uppdelad i fyra sektioner som är beroende av vilken ort du arbetar i, och sträcker sig från Kristianstad, över Blekinge, Kronoberg och Kalmar upp till Oskarshamn.

Sektionerna inom avdelning 51 utgörs av Nordöstra Skåne, Blekinge, Kronoberg och Kalmar län. Deras uppgift är att inom sitt geografiska område bidra med bl.a. informationsarbete och uppsökande verksamhet. Verksamheten som bedrivs i sektionen genomförs i samråd med avdelningen som bidrar med stöttning.


Uppdatera dina kontaktuppgifter

Avgiften du betalar som medlem i Transportarbetareförbundet är baserad på vad du har i inkomst.

För att vi ska kunna nå alla med information kring medlemskapet är det viktigt att ni hör av er och meddelar vilken mailadress ni har.

Får du ändrade arbetsförhållanden som byte av arbete, ökar eller minskar din arbetstid, blir sjuk, föräldraledig eller arbetslös en längre tid måste du själv meddela detta till oss på avdelningen.

Tänk på att du inte kan får avgiften sänkt retroaktivt.

Du kan logga in på mina sidor och ändra själv, eller skicka ett mail så hjälper vi dig.


Våra utbildningar

Som medlem i Transport har du möjlighet att delta i vår omfattande studieverksamhet. Det finns kurser för alla nivåer, både för dig som bara vill veta mer om facket som för dig som har fackliga uppdrag. Vissa är förlagda på avdelningen och andra på internat.

Våra egna utbildningar är allt från ett par timmar en dag till två veckor. Vi börjar alltid mjukt och lättsamt för att öka på i tackt med intresse och eventuella uppdrag. Våra utbildningar innehåller allt från “grundkurs” till rena funktionsutbildningar för t.ex. Försäkringsrådgivare.

Att kursa är kul och kunskap är lätt att dela.

Startpunkten

Medlem värvar medlem

Vår styrka bygger på att vi är många som representeras, inte minst vid avtalsförhandlingar men även i andra lägen är en stor numerär avgörande. Vi behöver din hjälp att bli fler nu och du kommer visas uppskattning.

Som du säkert redan känner till så bjuder förbundet på en presentcheck värd 200 kr för varje ny medlem du värvar. Sen ett par år matchar avdelningen med ytterligare 200 kr för var ny medlem.

Du är alltså garanterad 400 kr i presentcheckar för varje ny medlem du värvar. Checkarna är av typen “Superpresentkort” som du byter in mot “vanliga” presentkort till din favorithandlare. Du kan samla värde och på så vis samla ihop till något dyrare, till exempel om du vill resa. Mer information om superpresentkortet hittar du här.

Så ta ett snack med arbetskamraterna om vikten av att göra vår förening starkare och tjäna samtidigt ihop till något kul.

Vi på kontoret

Vi vill be er alla att i första hand ringa 010-480 30 51 eller maila avdelningsmailen. På så sätt kan vi säkerställa att ni snabbt får kontakt med rätt person.

Tommy Sahlberg
Ordförande

Arbetar med avdelningens organisation, fackligt-politiskt samarbete och kontakter med närstående organisationer.

Malin Andersson
Vikarie, verksamhetsassistent

Malin tar hand om alla frågor du som medlem kan ha gällande ditt medlemskap. Hon sköter avdelningens administrativa uppgifter. Henne kan du ringa till om du inte vet vem du ska prata med, hon kommer se till att du hamnar hos rätt person.

Cecilia Gunnvall
Verksamhetsassistent

Cecilia är föräldraledig till den 1/5 -23

Kersti Norén Dahlström
Regionalt Skyddsombud

Arbetar med arbetsmiljö och försäkringsfrågor.

Karin Blomberg
Regional Skyddsombud

Arbetar med arbetsmiljö och försäkringsfrågor.

Benny Lundgren
Ombudsman/Kassör

Benny ansvarar för följande avtalsområden: Transport – Åkeri, Transport – utland, Transport – terminal, terminalarbetare Almega och Samhall.

Markus Pettersson
Ombudsman

Markus handlägger avtalsområdena bevakning, bärgning, depå, reklamdistribution, gummiverkstad, hyrverk, miljöarbetareavtalet BA och återvinning KFS.

Kennet Thernström
Ombudsman

Kennet handlägger avtalsområdena tidningsbud, bemanning, bensin- och garage, bilvård KFO, biluthyrning, buss beställningstrafik, taxiförare, taxitelefonist och tidningsdistributörer.

Tommy Sahlberg
Ordförande

Som ordförande är han ansvarig för avdelningens “utåtriktade” verksamhet. Det handlar om kontakter med närliggande organisationer både fackligt och politiskt, han är också ansvarig för avdelningens organisation och utveckling. Som ordförande leder man normalt alla avdelningens styrelse och representantskapsmöten.

Benny Lundgren
Kassör

Kassören sköter den löpnade ekonomin vad gäller betala räkningar och följa upp avdelningens ekonomi gentemot budget mm. Kassören fungerar också lite som vad man normalt skulle kalla för en “Personalchef” även om den funktionen kanske inte riktigt är tillämplig i vår verskamhet. Kassören ansvarar för avdelningens ingångna avtal och tecknar firma tillsammans med ordförande.

Kersti Norén Dahlström
Sekreterare

I sekreterarens ansvar ligger bland annat att se till att alla beslut hamnar på ett rätt och riktigt sätt i protokoll. Sekreteraren har också stort ansvar när det gäller att “bevara vår historia åt eftervärlden”.

Joakim Lindberg (Sektion 1, Nord Östra Skåne)
Ledamot 1
Bertil Johansson (Sektion 2, Blekinge)
Ledamot 2
Fredrik Håkansson, (Fyllnadsval)
Ledamot 3
Stefan Liljehorn (Sektion 4, Kalmar)
Ledamot 4

Postadress

Svenska Transportarbetareförbundet
Avd. 51
Karpalundsvägen 39 A
291 61 KRISTIANSTAD

Hitta till oss

Karpalundsvägen 39 A
KRISTIANSTAD

Södra Malmgatan 7
KALMAR

Visa på Google Kartor

Öppettider

Du når oss mån–fre kl: 08:00–16:40

Vi är ute och besöker medlemmar och arbetsplatser en stor del av vår tid. Därför är det bra om du bokar tid via telefon innan.