Avd. 51 Sydöstra Sverige

Välkommen till Sydöstra Sveriges Transportarbetareförbund, eller Transport avd. 51 som vi kallas i dagligt tal.

Avtalsrörelse 2023

Förbundsordförande Tommy Wreeth informerar om vad som sker i en avtalsrörelse, vilka krav som Transportarbetareförbundet har lämnat över till motparten och vad som händer just. Allt aktuell information hittar du här.

Snabblänkar

Här hittar du rubrikerna på vår avdelningshemsida, för att underlätta din navigering. Du kan även välja att scrolla igenom hemsidan. Längre ner kan du klicka dig vidare till vår Facebook, anmäla dig till en utbildning, lära dig mer om facket och om vår avdelning, hitta direktlänkar till bl.a. ABF och LO, och mycket mera.

Nyheter
Kalender
Varför medlem i transport?
Hur ser avdelningen ut?     
Din skyldighet att uppdatera dina uppgifter     
Kunskap är makt     
Medlem värvar medlem     
Avdelningens personal och kontaktuppgifter - nederst på sidan

Nyheter

Läs mer om Avtalsrörelse 2023

Avtalsrörelse 2023

Nu förhandlar vi om innehållet i våra kollektivavtal. Transport kämpar för att förbättra din lön och dina arbetsvillkor, vilket regleras i kollektivav…

Nyhet 10 mar 2023
Läs mer om Fiskedag!

Fiskedag!

Avdelning 51 bjuder in våra medlemmar till en familjedag i Harasjömåla Fiskecamp den 7 maj!

Nyhet 24 feb 2023
Läs mer om Avtalsråd

Avtalsråd

Nu kör avtalsrörelsen igång. Löner och scheman, kommer tillsammans med många andra punkter, att diskuteras.

Nyhet 13 sep 2022
Läs mer om Utbildningar

Utbildningar

Det planeras flera utbildningar just nu i avdelningen, se kalendern här på hemsidan om vilka som är aktuella, saknar du någon utbildning så kontakta a…

Nyhet 11 mar 2022

Kalender

Läs mer om Fiskedag!

Fiskedag!

Avdelning 51 bjuder in våra medlemmar till en familjedag i Harasjömåla Fiskecamp den 7 maj!

Händelse 07 maj 2023
Läs mer om Facklig introduktion - Växjö

Facklig introduktion - Växjö

Utbildningen är skapad för att du ska lära känna oss på avdelningen, veta vad som ingår i ditt medlemskap samt förstå dina rättigheter på arbetsplatse…

Händelse 16 maj 2023
Läs mer om Facklig introduktion - Karlskrona

Facklig introduktion - Karlskrona

Utbildningen är skapad för att du ska lära känna oss på avdelningen, veta vad som ingår i ditt medlemskap samt förstå dina rättigheter på arbetsplatse…

Händelse 25 maj 2023
Läs mer om Facklig introduktion - Oskarshamn

Facklig introduktion - Oskarshamn

Utbildningen är skapad för att du ska lära känna oss på avdelningen, veta vad som ingår i ditt medlemskap samt förstå dina rättigheter på arbetsplatse…

Händelse 30 maj 2023
Läs mer om Avtalspunkt bevakning - Oskarshamn

Avtalspunkt bevakning - Oskarshamn

Arbetar du inom bevakning och vill lära dig mer om ditt kollektivavtal? Kan du dina rättigheter och skyldigheter på din arbetsplats? Har du rätt lön?

Händelse 30 maj 2023

Anmäl dig till en Startpunkt

Vad vet du om ditt avtal?

Varför medlem i Transport?

Du har väl inte missat värdet av medlemskapet i Transport? Du vet väl om att du genom ditt medlemskap bidrar till att Transport blir ett starkare fackförbund, vilket leder till bättre villkor och högre löner? Du kan engagera dig fackligt (på arbetsplatsen, sektionen och/eller avdelningen), och därigenom ges möjlighet att påverka din arbetsplats. I ditt medlemskap ingår dessutom en mängd andra förmåner.

Genom ett medlemskap i Transport erbjuds du stöd och rådgivning, kunskaper och verktyg för att påverka, mer pengar om du skulle bli arbetslös, försäkringar på arbetet och fritiden samt många andra medlemsförmåner.

Hur ser avdelningen ut?

Avdelningen är uppdelad i fyra sektioner som är beroende av vilken ort du arbetar i, och sträcker sig från Kristianstad, över Blekinge, Kronoberg och Kalmar upp till Oskarshamn.

Sektionerna inom avdelning 51 utgörs av Nordöstra Skåne, Blekinge, Kronoberg och Kalmar län. Deras uppgift är att inom sitt geografiska område bidra med bl.a. informationsarbete och uppsökande verksamhet. Verksamheten som bedrivs i sektionen genomförs i samråd med avdelningen som bidrar med stöttning.

Glöm inte!

Du har som medlem en skyldighet att kontinuerligt uppdatera dina kontaktuppgifter.

Enklaste sättet är att logga in på Mina sidor (se knapp överst på sidan) genom Bank-ID, men du kan även kontakta avdelningen så hjälper vi dig att uppdatera dina uppgifter.

Kunskap är makt – Våra utbildningar

Som medlem i Transport har du möjlighet att delta i vår omfattande studieverksamhet! Det finns kurser för alla nivåer, både för dig som bara vill veta mer om facket och för dig som har fackliga uppdrag. Våra utbildningar sträcker sig från grundnivå till rena funktionsutbildningar såsom t.ex. Försäkringsrådgivare.

Utbildningarna planeras av avdelningens Studie- och Informationsansvarig. Vissa av våra utbildningar är förlagda på avdelningen och andra på internat. Detta beror på att vi anpassar såväl utbildningarna som kursorterna utifrån våra medlemmars önskemål. Datum sätts ut löpande, så håll koll i vår Kalender ovan. Vill du läsa mer om vilka utbildningar vi anordnar?

Hjälp oss att bli starkare!

Det är vi medlemmar som är Transportarbetareförbundet och tillsammans kan vi påverka arbetsplatserna. Vårt antal är vår styrka, så hjälp oss att bli starkare!

Värva fler medlemmar och för varje värvad medlem så får du ett presentkort om 200 kronor från oss på avdelningen som tack för vår uppskattning. Dessutom får du ett presentkort om 200 kronor från förbundet. För varje värvad medlem får du således presentkort om ett totalt värde på 400 kronor!


Vi på kontoret

Vi vill be er alla att i första hand ringa 010-480 30 51 eller maila avdelningsmailen. På så sätt kan vi säkerställa att ni snabbt får kontakt med rätt person.

Tommy Sahlberg
Ordförande

Arbetar med avdelningens organisation, fackligt-politiskt samarbete och kontakter med närstående organisationer.

Malin Andersson
Vikarie, verksamhetsassistent

Malin tar hand om alla frågor du som medlem kan ha gällande ditt medlemskap. Hon sköter avdelningens administrativa uppgifter. Henne kan du ringa till om du inte vet vem du ska prata med, hon kommer se till att du hamnar hos rätt person.

Cecilia Gunnvall
Verksamhetsassistent

Cecilia är föräldraledig till den 1/5 -23

Kersti Norén Dahlström
Regionalt Skyddsombud

Arbetar med arbetsmiljö och försäkringsfrågor.

Karin Blomberg
Regional Skyddsombud

Arbetar med arbetsmiljö och försäkringsfrågor.

Benny Lundgren
Ombudsman/Kassör

Benny ansvarar för följande avtalsområden: Transport – Åkeri, Transport – utland, Transport – terminal, terminalarbetare Almega och Samhall.

Markus Pettersson
Ombudsman

Markus handlägger avtalsområdena bevakning, bärgning, depå, reklamdistribution, gummiverkstad, hyrverk, miljöarbetareavtalet BA och återvinning (Sobona).

Kennet Thernström
Ombudsman

Kennet handlägger avtalsområdena tidningsbud, bemanning, bensin- och garage, bilvård Fremia, biluthyrning, buss beställningstrafik, taxiförare, taxitelefonist och tidningsdistributörer.

Tommy Sahlberg
Ordförande

Som ordförande är han ansvarig för avdelningens “utåtriktade” verksamhet. Det handlar om kontakter med närliggande organisationer både fackligt och politiskt, han är också ansvarig för avdelningens organisation och utveckling. Som ordförande leder man normalt alla avdelningens styrelse och representantskapsmöten.

Benny Lundgren
Kassör

Kassören sköter den löpnade ekonomin vad gäller betala räkningar och följa upp avdelningens ekonomi gentemot budget mm. Kassören fungerar också lite som vad man normalt skulle kalla för en “Personalchef” även om den funktionen kanske inte riktigt är tillämplig i vår verskamhet. Kassören ansvarar för avdelningens ingångna avtal och tecknar firma tillsammans med ordförande.

Kersti Norén Dahlström
Sekreterare

I sekreterarens ansvar ligger bland annat att se till att alla beslut hamnar på ett rätt och riktigt sätt i protokoll. Sekreteraren har också stort ansvar när det gäller att “bevara vår historia åt eftervärlden”.

Marcus Svensson (Sektion 1, Nordöstra Skåne)
Ledamot 1
Bertil Johansson (Sektion 2, Blekinge)
Ledamot 2
Patrik Svenras (Sektion 3, Kronoberg)
Ledamot 3
Stefan Liljehorn (Sektion 4, Kalmar)
Ledamot 4

Postadress

Svenska Transportarbetareförbundet
Avd. 51
Karpalundsvägen 39 A
291 61 KRISTIANSTAD

Hitta till oss

Karpalundsvägen 39 A
KRISTIANSTAD

Södra Malmgatan 7
KALMAR

Visa på Google Kartor

Öppettider

Du når oss mån–fre kl: 08:00–16:40

Vi är ute och besöker medlemmar och arbetsplatser en stor del av vår tid. Därför är det bra om du bokar tid via telefon innan.