Avd. 51 Sydöstra Sverige

Välkommen till Sydöstra Sveriges Transportarbetareförbund, eller Transport avd. 51 som vi kallas i dagligt tal.

Nyheter

Kalender

Våra utbildningar     

Facebook

Anmäl dig till startpunkten

Anmäl dig till Avtalspunkten

Varför medlem i transport?

Hur ser avdelningen ut?     

Glöm inte att uppdatera dina uppgifter    

Medlem värvar medlem     

Direktlänkar till ABF, LO m.m. - scrolla nästan längst ner

Avdelningens personal och kontaktuppgifter - nederst på sidan

Avtalsrörelse 2023

Använd nedan länkar för att läsa all aktuell information om Avtalsrörelsen 2023. Vi har även samlat de vanligaste frågorna och svaren. Vid frågor är du välkommen att höra av dig till avdelningen.

Läs mer om Avtalsrörelsen 2023 här!

Nyheter

Läs mer om Avtalsrörelse 2023

Avtalsrörelse 2023

Nu förhandlar vi om innehållet i våra kollektivavtal. Transport kämpar för att förbättra din lön och dina arbetsvillkor, vilket regleras i kollektivav…

Nyhet 10 mar 2023
Läs mer om Utbildningar

Utbildningar

Det planeras flera utbildningar just nu i avdelningen, se kalendern här på hemsidan om vilka som är aktuella, saknar du någon utbildning så kontakta a…

Nyhet 11 mar 2022

Våra utbildningar – Kunskap är makt

Som medlem i Transport har du möjlighet att delta i vår omfattande studieverksamhet! Det finns kurser för alla nivåer, både för dig som bara vill veta mer om facket och för dig som har fackliga uppdrag. Våra utbildningar sträcker sig från grundnivå till rena funktionsutbildningar såsom t.ex. Försäkringsrådgivare.

Klicka här för att läsa mer om våra utbildningar.

Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper i vad facket står för och hur lagar/avtal påverkar dina rättigheter och skyldigheter. Den berör det fackliga löftet, den svenska modellen, kollektivavtal, medlemskapets värde, arbetsmiljö och organisering. Denna utbildning hålls vid tillfällen om fyra timmar. Även du som funderar på att bli medlem, kan anmäla dig till denna.

Anmäl dig till en Startpunkt här! Eller kontakta avdelningen på transport.51@transport.se eller 010-480 30 51.

Utbildningen syftar till att ge dig ökade kunskaper i ditt kollektivavtal, så att du känna dig säker i om dina rättigheter i anställningen gällande bl.a. lön, arbetstider, anställningsform och ledighet är korrekta. Kurslängden är fyra timmar. Observera att denna utbildning är avtalsspecifik, så ange vilket avtal du är intresserad av, vid kontakt med oss.

Anmäl dig till en Avtalspunkt här! Eller kontakta avdelningen på transport.51@transport.se eller 010-480 30 51.

Utbildningens mål är att ge grundläggande kunskap om fackets roll och mål på arbetsmarknaden och samhället. Denna utbildning vänder sig till dig som har ett fackligt uppdrag, och hålls tillsammans med andra avdelningar två gånger om året. Kursen längd är fem dagar (ca 40 timmar). Det krävs att du har gått Startpunkten.

Kontakta avdelningen på transport.51@transport.se eller 010-480 30 51 för att anmäla dig eller om du har frågor.


Anmäl dig till en Startpunkt

Vad vet du om ditt avtal?

Varför medlem i Transport?

Du har väl inte missat värdet av medlemskapet i Transport? Du vet väl om att du genom ditt medlemskap bidrar till att Transport blir ett starkare fackförbund, vilket leder till bättre villkor och högre löner? Du kan engagera dig fackligt (på arbetsplatsen, sektionen och/eller avdelningen), och därigenom ges möjlighet att påverka din arbetsplats. I ditt medlemskap ingår dessutom en mängd andra förmåner.

Hur ser avdelningen ut?

Avdelningen är uppdelad i fyra sektioner som är beroende av vilken ort du arbetar i, och sträcker sig från Kristianstad, över Blekinge, Kronoberg och Kalmar upp till Oskarshamn.

Glöm inte!

Du har som medlem en skyldighet att kontinuerligt uppdatera dina kontaktuppgifter.

Enklaste sättet är att logga in på Mina sidor (se knapp överst på sidan) genom Bank-ID, men du kan även kontakta avdelningen så hjälper vi dig att uppdatera dina uppgifter.

Hjälp oss att bli starkare!

Det är vi medlemmar som är Transportarbetareförbundet och tillsammans kan vi påverka arbetsplatserna. Vårt antal är vår styrka, så hjälp oss att bli starkare!

Värva fler medlemmar och för varje värvad medlem så får du ett presentkort om 200 kronor från oss på avdelningen som tack för vår uppskattning. Dessutom får du ett presentkort om 200 kronor från förbundet. För varje värvad medlem får du således presentkort om ett totalt värde på 400 kronor!


Vi på kontoret

Vi vill be er att i första hand ringa 010-480 30 51 eller maila avdelningen på transport.51@transport.se. På så sätt kan vi säkerställa att ni snabbt får kontakt med rätt person.

Tommy Sahlberg
Tommy Sahlberg
Ordförande/Avdelningsresurs

Tommy är ansvarig för avdelningens “utåtriktade” verksamhet gällande kontakter med närliggande organisationer - både fackligt och politiskt. Han är också ansvarig för avdelningens organisation och utveckling. Som avdelningsresurs ingår det att hålla utbildningar, kontakt med våra medlemmar och förtroendevalda och tillsammans organisera besök på arbetsplatser.

Malin Andersson
Malin Andersson
Vikarie, verksamhetsassistent

Malin tar hand om alla frågor du som medlem kan ha gällande ditt medlemskap. Hon sköter avdelningens administrativa uppgifter. Henne kan du ringa till om du inte vet vem du ska prata med, hon kommer se till att du hamnar hos rätt person.

Cecilia Gunnvall
Cecilia Gunnvall
Verksamhetsassistent

Cecilia tar hand om alla frågor du som medlem kan ha gällande ditt medlemskap. Hon sköter avdelningens administrativa uppgifter. Henne kan du ringa till om du inte vet vem du ska prata med, hon kommer se till att du hamnar hos rätt person.

Karin Blomberg
Karin Blomberg
Regionalt Skyddsombud

Karin är föräldraledig till den 1/11 - 23

Benny Lundgren
Benny Lundgren
Ombudsman/Kassör

Benny ansvarar för följande avtalsområden: Transport – Åkeri, Transport – utland, Transport – terminal, terminalarbetare Almega och Samhall.

Markus Pettersson
Markus Pettersson
Ombudsman

Markus handlägger avtalsområdena bevakning, bärgning, depå, reklamdistribution, gummiverkstad, hyrverk, miljöarbetareavtalet BA och återvinning (Sobona).

Kennet Thernström
Kennet Thernström
Ombudsman

Kennet handlägger avtalsområdena tidningsbud, bemanning, bensin- och garage, bilvård Fremia, biluthyrning, buss beställningstrafik, taxiförare, taxitelefonist och tidningsdistributörer.

Jens Jönsson
Jens Jönsson
Vikarie, Regionalt Skyddsombud

Arbetar med arbetsmiljö och försäkringsfrågor.

Marcus Svensson
Marcus Svensson
Studie- och informationsansvarig/Ungdomsansvarig

Marcus ansvarar för studieplanering och är även ungdomsansvarig på avdelningen.

Tommy Sahlberg
Tommy Sahlberg
Ordförande

Som ordförande är han ansvarig för avdelningens “utåtriktade” verksamhet. Det handlar om kontakter med närliggande organisationer både fackligt och politiskt, han är också ansvarig för avdelningens organisation och utveckling. Som ordförande leder man normalt alla avdelningens styrelse och representantskapsmöten.

Benny Lundgren
Benny Lundgren
Kassör

Kassören sköter den löpnade ekonomin vad gäller betala räkningar och följa upp avdelningens ekonomi gentemot budget mm. Kassören fungerar också lite som vad man normalt skulle kalla för en “Personalchef” även om den funktionen kanske inte riktigt är tillämplig i vår verskamhet. Kassören ansvarar för avdelningens ingångna avtal och tecknar firma tillsammans med ordförande.

Kersti Norén Dahlström
Kersti Norén Dahlström
Sekreterare

I sekreterarens ansvar ligger bland annat att se till att alla beslut hamnar på ett rätt och riktigt sätt i protokoll. Sekreteraren har också stort ansvar när det gäller att “bevara vår historia åt eftervärlden”.

Louise Kiaer Wahlberg (Sektion 1, Nordöstra Skåne)
Louise Kiaer Wahlberg (Sektion 1, Nordöstra Skåne)
Ledamot 1
Marcus Svensson (Sektion 2, Blekinge)
Marcus Svensson (Sektion 2, Blekinge)
Ledamot 2
Tomasz Jurkiewicz (Sektion 3, Kronoberg)
Tomasz Jurkiewicz (Sektion 3, Kronoberg)
Ledamot 3
Stefan Liljehorn (Sektion 4, Kalmar)
Stefan Liljehorn (Sektion 4, Kalmar)
Ledamot 4

Postadress

Svenska Transportarbetareförbundet
Avd. 51
Karpalundsvägen 39 A
291 61 KRISTIANSTAD

Hitta till oss

Karpalundsvägen 39 A
KRISTIANSTAD

Södra Malmgatan 7
KALMAR

Visa på Google Kartor

Öppettider

Du når oss mån–fre kl: 08:00–16:40

Vi är ute och besöker medlemmar och arbetsplatser en stor del av vår tid. Därför är det bra om du bokar tid via telefon innan.