Fackliga utbildningar

Startpunkten

Startpunkten är Transports introduktionskurs. Den riktar sig till nya och befintliga medlemmar. Man är dock välkommen att närvara även om man inte är medlem, kravet är att man jobbar inom något av våra avtalsområden.

På Startpunkten går vi igenom bl a arbetarhistoria, varför facket finns, vad en fackförening är, hur det funkar med kollektivavtal, Transports organisation och arbetsmiljö.

Avtalspunkten

Avtalspunkten är en introduktion till ditt kollektivavtal. Där går vi igenom grundläggande hur avtalet är uppbyggt och hur det fungerar.

Vi i Transport

Vi i Transport är Transports medlemsutbildning. Den är 5 dagar, måndag-fredag. Under kursen fördjupar vi oss utifrån startpunkten och adderar bl a lagar och avtal samt lokal facklig organisering.

Fackligt ledarskap i Transport

Fackligt ledarskap i Transport är utbildningen för förtroendevalda och är 2 veckor lång, 5 + 5 dagar. Med ytterligare fördjupning från tidigare kurser samt ledarskap och förhandlingsövningar.

Vi har en mängd andra utbildningar och kan även skräddarsy utefter vad vi ser att det finns behov av på vissa arbetsplatser.

För mer information kring utbildningar kontakta studieorganisatör:

Ludwig Eriksson

Tel: 010-480 34 94
E-post: ludwig.eriksson@transport.se