Transportarbetareförbundets kongress 2022

Nyhet 18 okt 2021

Den 26 – 30 augusti 2022 håller Transportarbetareförbundet kongress. Avdelningens delegation kommer bestå av cirka 15 ombud. Dessa nomineras på sektionernas årsmöten som kommer äga rum i februari 2022. Ombuden utses sedan på avdelningens årssammanträde den 19 mars.

 

Om du som medlem är intresserad av att åka på kongressen behöver du alltså bli nominerad av din sektion och sedan bli utsedd av representantskapet. Att delta på förbundets kongress är både roligt och viktigt. Det är där vi har chansen att påverka Transportarbetareförbundet till det bättre. Det kommer också innebära en hel del arbete över sommaren. Avdelningens delegation kommer att vara väl förberedd, vi kommer att träffas ett antal gånger under sommarmånaderna och vi kommer även hålla en kongressutbildning för vår delegation den 17 – 19 augusti.

Motioner

Sista datumet för dig som medlem att lämna in motion till avdelningen är den 25 februari. Avdelningen har sedan till den 25 mars på sig att behandla motionerna och skicka in dem till förbundet. Avdelning 3 kommer som vanligt att behandla samtliga motioner i vårt representantskap. Färdigskriven motion skickas till avdelningens ordförande, Viktor Andersson, antingen via posten eller med e – post.

Om du som medlem har en bra idé till en motion men inte riktigt vet hur en sådan ska skrivas, så kan du höra av dig till Viktor Andersson eller Mats Gahrn så hjälper vi till med skrivandet. Kontaktuppgifter hittar du nedan:

viktor.andersson@transport.se
010 – 480 36 11

mats.gahrn@transport.se
010 – 480 31 31