Rätt lön!

Nyhet 26 jan 2024

En av våra viktigaste uppgifter är att teckna kollektivavtal med företag som är verksamma inom våra branscher. Det är så vi säkrar lön, övertidsersättning, avtalspension och andra viktiga villkor på jobbet.


En annan viktig uppgift för oss är att se till att kollektivavtalen faktiskt följs. Gör de det? Har du och dina kollegor rätt lön och villkor enligt kollektivavtalet? Är du fundersam får du gärna kontakta avdelningen, och stämma av. 

Under 2024 gör vi en extra satsning kring att alla medlemmar ska ha rätt lön. Vi ser därför gärna att du ringer till oss om du har funderingar, pratar med oss om du träffar oss på din arbetsplats och att du kommer till våra medlemsutbildningar. I Avtalspunkten, en endagsutbildning för medlemmar, får du lära dig mer om villkoren i just ditt kollektivavtal – den är gratis och ett verktyg för dig att lära dig hålla koll på att du får rätt lön. Tillsammans kan vi nämligen få ordning på villkoren! 

Vill du ha besök från Transport på din arbetsplats? Hör av dig till vår resurs Jon Wall på tel: 010-480 32 53 eller jon.wall@transport.se.  

Rätt lön! – tillsammans kavlar vi upp ärmarna!