Manifestation mot höjda hyror

Händelse 19 dec 2022, 18:00 — 19:00 Triangeln i Malmö

Hyresgästföreningen i Malmö och LO-facken i Malmö bjuder in till gemensam manifestation för att visa enighet och sammanhållning.

För vi har mycket gemensamt. Tillsammans vårdar vi den svenska modellen på arbets- och hyresmarknaden i såväl Sverige som i Malmö. Tusentals av LO-förbundens medlemmar bor i hyresrätt och tusentals av Hyresgästföreningens medlemmar är fackliga medlemmar och aktiva. Vi delar uppdraget att skydda våra medlemmar från en otyglad ekonomi och vi står båda för att minska ojämlikheten.

Vi befinner oss i hyresförhandlingar och avtalsrörelse i en svår ekonomisk tid. Inflationen äter redan upp mer än löneökningarna som förväntas i vårens avtalsrörelse. Parallellt ser vi orimliga krav på hyreshöjningar från fastighetsägare i hela landet. Det kommer bli svårt, ja omöjligt, för vanligt folk att klara orimliga kostnadsökningar på sitt boende.

För många av våra medlemmar gör redan det tuffa ekonomiska läget att man behöver skära ner på rena livsnödvändigheter. Det handlar om mat, vinterkläder, julklappar eller att kunna ta sig till jobbet. Så allvarligt är läget.

Vi arrangerar gemensam manifestation för att vi delar samma kamp för vanligt folk. Fastighetsägarna och näringslivet med dess organisationer måste inse att bördorna av den ekonomiska krisen inte kan läggas enkom på våra medlemmars axlar.

Varmt välkomna att delta! Glögg och pepparkakor utlovas.

Plats: Triangeltorget (vid gågatan)
Tid: 19 december. Kl 18.00
Arrangörer: Hyresgästföreningen Malmö och LO-facken Malmö